Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Torttupohja
Täyte
  • 2 soseutettua banaania
  • tuoreita mansikoita tai pakastettuja kotimaisia mansikoita (ulkomaiset pitää kiehauttaa)
Kuorrute
Koristelu
  • mansikoita
Valmistus: 
  1. Hienonna mantelit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi.
  2. Lisää joukkoon taatelisiirappi ja suola. Hienonna edelleen tai sekoita käsin.
  3. Painele taikina piirakkavuoan, ison lautasen tai leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle pyöryläksi.
  4. Levitä pohjan päälle banaanisose ja puolet mansikoista.
  5. Levitä varovasti täytteen päälle cashewkerma.
  6. Koristele kokonaisilla tai viipaloiduilla mansikoilla.
Lähde: 

Vegaia 2/2011

Vegaaniliitto Facebookissa