Makea pähkinäpasta

Ruokatyyppi: 

Suomalaisittain erikoinen, makea pastaruoka (Diós tészta) Unkarista.

Ainekset: 
  • nauhapastaa
  • saksanpähkinärouhetta
  • hilloa
  • (raakaruokosokeria)

Valmistus: 
  1. Keitä pasta vedessä tai kasvimaidossa.
  2. Nauti runsaan saksanpähkinärouheen ja hillon kera.
 
 
Mikä tahansa hillo käy, mutta suomalaiseen makuun parhaiten soveltunevat hieman miedommat aprikoosi- ja ruusunmarjahillo. Unkarilaiset simasuut lisäävät joukkoon vielä sokeria, jos sekoitus ei ole tarpeeksi makea. Tätä nopeasti valmistuvaa ruokalajia syövät runsaasti etenkin lapset.  
 
(Vinkki: jos et pidä saksanpähkinästä, voit korvata sen rouhituilla unikonsiemenillä, jolloin ruokalajin nimeksi tulee Mákos tészta). 
 

Lähde: 

Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)

Vegaaniliitto Facebookissa