Maissi-unikkotorttu

Ruokatyyppi: 

Leivonnaisohje Unkarista.

Ainekset: 
  • 250 g maissijauhoja
  • 100 g rusinoita
  • 200 g hienonnettuja unikonsiemeniä
  • (vaahtera)siirappia
  • kanelia
  • hyppysellinen merisuolaa
  • koristeluun:
  • mantelia
  • kookoshiutaleita
  • kasviöljyä
  • ripaus merisuolaa

Valmistus: 
  1. Keitä maissijauhot kaksinkertaisessa määrässä vettä, johon on lisätty suolaa (halutessasi voit myös käyttää kasvimaitoa). Keitä 4-5 minuuttia samalla sekoittaen.
  2. Anna hautua 5-6 minuuttia. Lisää hieman siirappia ja 30 g pestyistä rusinoista.
  3. Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se unikonsiemenistä, siirapista, kanelista ja lopuista rusinoista tehtyyn seokseen (voit myös lisätä hieman appelsiininkuorta). Laita taikina vuokaan.
  4. Koristele manteleilla ja kookoshiutaleilla.

Lähde: 

Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)

Vegaaniliitto Facebookissa