Keksit

Maapähkinävoisuklaatäytekeksit. Kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi.

Maapähkinävoisuklaatäytekeksit

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
n. 30 keksiä
Ainekset: 
Murokeksitaikina
  • 1 tl pellavarouhetta
  • 1 rkl vettä
  • 100 g maidotonta kasvimargariinia (esim. Laktoositon Keiju 70 %)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
Maapähkinävoi-suklaatäyte
  • 50 g maidotonta kasvimargariinia 
  • 2 dl tomusokeria
  • 100 g maidotonta suklaata
  • 1 dl maapähkinävoita
 
Valmistus: 
  1. Sekoita pellavarouhe ja vesi pienessä astiassa. Vatkaa toisessa kulhossa margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita pellavarouheen ja veden seos margariinivaahdon sekaan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä vähintään tunnin verran jääkaapissa.
  3. Jauhota pöytä sekä kaulin. Kaulitse taikina kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä muotilla keksejä.
  4. Paista 200 °C:ssa keksien koosta riippuen 5–8 minuuttia uunin ylätasolla. Keksien on tarkoitus saada ihan vain hivenen väriä. Anna keksien jäähtyä ja valmista sillä välin täyte.
 
Täyte
  1. Vatkaa margariini ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa joko vesihauteessa liedellä tai varovaisesti mikroaaltouunissa. Sekoita maapähkinävoi sulan suklaan sekaan.
  3. Lisää maapähkinävoi-suklaa margariinivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä reilulla kädellä täytettä keksille ja paina toinen keksi varovasti päälle. Kaapaise ylipursuillut osa lusikalla pois.

Säilytä valmiit keksit jääkaapissa. (Täyte sopii myös kakun tai pikkukakkusten kuorrutteeksi tai ihan vain sellaisenaan syötäväksi.)

Lähde: 

Vegaaniliitto Facebookissa