Linssi-maapähkinäkeitto

Ruokatyyppi: 

Linssien sijaan voit kokeilla reseptiä myös kotimaisilla yön yli lionneilla herneillä, jolloin keittoaika pitenee ainakin tuntiin.

Ainekset: 
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä 
  • 1-3 tuoretta chiliä, siemenet poistettuna
  • 2 rkl maapähkinävoita 
  • 1 omena kuorittuna ja paloiteltuna 
  • 8 dl vettä 
  • 2 dl kookosmaitoa 
  • puolikkaan tai kokonaisen sitruunan mehu
  • 1 tl juustokuminaa 
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • suolaa (tai kasvisliemijauhetta)
  • pippuria
  • tuoretta korianteria 
  • (soijajogurttia)

Valmistus: 
  1. Kuullota sipulia hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää murskattu inkivääri, chili ja mausteet. Kuullota vielä hiukan aikaa.
  2. Lisää vesi ja linssit ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi sitruunamehu ja pähkinävoi. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Ripottele tarjoillessa keiton päälle (soijajogurttiin sekoitettua) tuoretta korianteria.  

Lähde: 

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)

Vegaaniliitto Facebookissa