Lätyt

Kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoria

Lätyt (tai letut)

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 2 dl soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa, vettä tai vissyä)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vissyä
  • vegaanista margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus: 
  1. Sekoita suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot soijamaidon joukkoon. Lisää viimeisenä vissy.
  2. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada lättytaikinaa ohuehko kerros paistumaan. Kun lättytaikina on hyytynyt yläpuolelta, käännä lätty ja paista se kauniin ruskeaksi myös toiselta puolelta.
  3. Tarjoile heti tuoreiden marjojen, hillon, kaura- tai soijajäätelön tai kaura- tai soijavispin kera.
Lähde: 

Vegaaniliitto Facebookissa