Lätyt

Kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoria

Lätyt (tai letut)

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 2 dl kasvimaitoa (esimerkiksi kaurajuomaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vissyä
  • vegaanista margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus: 
  1. Sekoita suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot kasvimaidon joukkoon. Lisää viimeisenä vissy.
  2. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada lättytaikinaa ohuehko kerros paistumaan. Kun lättytaikina on hyytynyt yläpuolelta, käännä lätty ja paista se kauniin ruskeaksi myös toiselta puolelta.
  3. Tarjoile heti esimerkiksi tuoreiden marjojen, hillon, kaurajäätelön tai kauravispin kera.

Lähde: 

Vegaaniliitto Facebookissa