Korvapuustit

Korvapuustit. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Korvapuustit

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
10 kpl

Onko kahvihetkeä ilman korvapuusteja?

Ainekset: 
Taikina
  • 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g margariinia
Täyte
  • 50 g margariinia
  • 0,25 dl sokeria
  • noin 4 rkl kanelia
Voiteluun
  • 0,5 dl vettä
  • 0,25 dl rypsiöljyä
Pinnalle
  • noin 0,5 dl raesokeria
Valmistus: 
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää myös kardemumma, suola ja sokeri. Lisää sitten vähitellen jauhoja, samalla taikinaa vaivaten. Sekoita lopuksi taikinaan myös margariini. Anna taikinan nousta vähintään 20 minuuttia.
  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Käytä jauhoja apuna kaulimisessa, jotta taikina ei jää kiinni pöytään tai kaulimeen.
  3. Levitä margariini, sokeri ja kaneli taikinalevyn päälle.
  4. Rullaa taikinalevy käärölle ja leikkaa siitä veitsellä noin 4 cm:n paksuisia rullia.
  5. Asettele rullat uunipellille leivinpaperin päälle. Paina taikinarullien päälle kuoppa.
  6. Sekoita vesi ja rypsiöljy lasissa keskenään ja voitele rullat seoksella.
  7. Ripottele raesokeria kuoppiin.
  8. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
 
Lähde: 

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)

Vegaaniliitto Facebookissa