Kookospavut

Annoksia: 
4 annosta
Ainekset: 
  • 4 dl valkoisia tai mustasilmäpapuja tai kikherneitä
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 1 l vettä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl tomaattimurskaa tai 1 tomaatti
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • 0,5 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 dl kookosmaitoa

Valmistus: 
  1. Liota papuja yön yli tai vähintään kuusi tuntia. Jos käytät valmiita papuja, liota pähkinöitä kuumassa vedessä puolisen tuntia.
  2. Keitä papuja ja pähkinöitä kannen alla noin 50 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti. Kuumenna öljy padassa tai pannulla. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kolme minuuttia. Lisää tomaatti, suola, pippuri ja kurkuma.
  3. Kaada vesi pois pavuista ja yhdistä sipuli-mausteseos papuihin. Lisää kookosmaito ja kiehuta ilman kantta 5-10 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa.
 

Vegaaniliitto Facebookissa