Spagettia

Kuva: Elina Innanen, Chocochili

Kesäkurpitsa-linssispagetti

Annoksia: 
3–4 annosta
Ainekset: 
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 500 g tomaattimurskaa + vettä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • suolaa ja pippuria
  • täysjyvä- tai gluteenitonta spagettia ja vegaanista pestoa
Valmistus: 
1. Silppua sipulit ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
2. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla öljyssä hetki. Mausta balsamiviinietikalla.
3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kattilaan tomaattimurska, linssit ja kasvisliemikuutio sekä basilika ja tomaattipyre.
4. Laita spagetti kiehumaan.
5. Keitä kastiketta keskilämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä (mutta säilyttävät vielä muotonsa). Lisää kattilaan keittämisen aikana vettä tarvittaessa (noin 2–3 desilitraa).
6. Lisää kattilaan lopuksi kesäkurpitsaraaste sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
7. Pyöräytä spagetti vegaanisessa pestossa ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Lähde: 

Elina Innanen, Chocochili-blogi

Vegaaniliitto Facebookissa