Keikauskakku

Kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoria

Keikauskakku

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Vuoan pohjalle
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 0,75 dl jotain ruskeaa sokeria (esim. mascobado)
  • n. 5 ananasrengasta (tuoreesta ananaksesta)
  • (koristekirsikoita)
Taikina
  • 1 dl öljyä
  • 1,5 dl omena- tai ananasmehua
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
 
Valmistus: 
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 C-asteeseen. Rutista leivinpaperi pieneksi mytyksi, suorista se ja vuoraa sillä tiiviisti irtopohja- tai muu kakkuvuoka. (Leivinpaperin avulla kakku on helpompi irrottaa vuoasta, ja se myös estää kinuskin valumisen irtopohjavuoan näkymättömistä raoista uunin pohjalle.)
  2. Paloittele margariini vuoan pohjalle ja ripottele päälle sokeri. Laita vuoka uuniin muutamaksi minuutiksi eli kunnes margariini on sulanut.
  3. Ota vuoka uunista ja aseta ananasrenkaat sen pohjalle. Halutessasi voit laittaa ananasrenkaiden koloihin kirsikoita koristeeksi.
  4. Yhdistä öljy, mehu, sokeri, suola ja vanilja. Lisää joukkoon leivinjauhe sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuokaan ananasrenkaiden päälle.
  5. Paista kakkua esilämmitetyssä uunissa 35 minuuttia. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla, jotta sen pinta ei pala.
  6. Anna kakun levätä vuoassaan vähintään kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Keikauta kakku tarjoilulautaselle, anna sen jäähtyä ja nautiskele.
Lähde: 

Vegaaniliitto Facebookissa