Karjatonpaisti

Karjatonpaisti. Kuva: Amir Olavi (honeysucklebeet.blogspot.fi) ja Laura Nissinen (vegarome.blogspot.fi).

Karjatonpaisti - karjalanpaisti seitanista

Ruokavalio: 
Ainekset: 
Seitan
  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 3 rkl jauhettua paprikaa
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2,75 dl vettä
  • vettä keittämiseen
  • rypsiöljyä paistamiseen
Muut ainekset
  • 3 porkkanaa
  • 3 sipulia
  • 20 kokonaista mustapippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • n. 7 dl vettä
 
Valmistus: 
  1. Seitanin valmistus: Sekoita kuivat ainekset ja lisää vesi, öljy ja soijakastike. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on mielestäsi hyvä. Leikkaa se noin kahdeksaan samankokoiseen palaan ja keitä noin 20 min.
  2. Kaada keitinvesi pois ja leikkaa hieman jäähtyneet seitanpalat pienemmiksi palasiksi ja paista niitä reilussa öljyssä muutama minuutti.
  3. Paloittele porkkanat ja sipulit keskikokoisiksi lohkoiksi.
  4. Laita paistetut seitanpalaset sekä loput ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja hauduta jälkilämmöllä tarjoiluun asti.
  5. Tarjoile karjatonpaistia keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.
Lähde: 

Muokattu ohjeesta kirjassa Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Kuva: Amir Olavi (honeysucklebeet.blogspot.fi) ja Laura Nissinen (vegarome.blogspot.fi)

Vegaaniliitto Facebookissa