Tempecurry

Herne-tempe-curry. Kuva: Jere Nieminen (Vegaia 2/2012).

Herne-tempeh -curry

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
2-3 annosta
Ainekset: 
  • 2 pkt herne-tempehiä
  • 2 pientä sipulia
  • 2 pientä porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 2 dl kaurakermaa
  • 5 tl garam masala -mausteseosta
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl cayennepippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • jasmiiniriisiä
Valmistus: 
  1. Leikkaa herne-tempeh ohuehkoiksi, suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Huomaa, että jos tempeh-palat ovat liian paksuja, ne eivät paistu sisältä kunnolla.
  2. Paista herne-tempeh -levyt paistinpannulla rypsiöljyssä molemmin puolin.
  3. Mausta herne-tempeh suolalla ja siirrä se sivuun odottamaan myöhempää vaihetta.
  4. Paloittele sipulit, porkkanat, valkosipulinkynnet ja paprika.
  5. Paista vihanneksia pannulla siten, että sipulit ja porkkanat paistuvat hieman kauemmin kuin valkosipulinkynnet ja paprika.
  6. Lisää pannulle kaurakerma, mausteet ja paistetut herne-tempeh –palat.
  7. Kuumenna curryä vielä hieman ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile jasmiiniriisin kera.
 
Lähde: 

Jere Nieminen (Vegaia 2/2012)

Vegaaniliitto Facebookissa