Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Helppo suklaamousse

Helppo suklaamousse

RuokatyyppiJälkiruoat, Kakut
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Mousse sopii kakkujen tekoon. Katso esim. suklaatäytekakkupohjan tai vaalean täytekakkupohjan ohjeet. Toimii myös jäätelönä!

Ainekset

  • 1 prk (2 dl) soija- tai kauravispiä
  • 50–100 g maidotonta suklaata
  • ripaus vaniljaa tai suolaa mausteeksi

Valmistus

  1. Vatkaa jääkaappikylmä soija- tai kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa ja sekoita se sitten vispin joukkoon.
  3. Käytä kakun täytteenä tai kuorrutteena, tai pakasta ja syö jäätelönä.
Minttusuklaamousse: Käytä maidotonta minttusuklaata.
Pähkinäsuklaamousse: Yhdistä sulatettuun suklaaseen 0,5–1 dl maapähkinä- tai muuta pähkinävoita.

Lähde

Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)