Helpot Kaurakeksineliöt

Helpot Kaurakeksineliöt

Helpot kaurakeksineliöt

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 

Kuivat aineosat

  • 2.5 dl gluteenitonta kaurajauhoa (käytimme Myllärin gluteenitonta kaurajauhoa)
  • 1 dl tattarijauhoa (käytimme Urtekram tattarijauhoa)
  • 1.5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (käytimme Provena Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita)
  • 0.5 dl kookoshiutaleita
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Nestemäiset aineosat

  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl kasvimaitoa/vettä

Lisäksi

  • 1 dl pähkinöitä karkeaksi rouhittuna
  • 1 dl kuivahedelmiä (esim. mulperia, rusinoita tai karpaloita)
Valmistus: 
1. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.
2. Sekoita toisessa kulhossa kaikki nestemäiset ainekset. 
3. Kaada nestemäiset ainekset kuivien aineksien joukkoon ja sekoita. 
4. Lisää sekaan pähkinät ja kuivahedelmät. 
5. Kaada seos uunivuokaan (n. 23cm x 33 cm) ja paista 180 asteisessa uunissa n. 20-25 min. 
6. Kun keksipohja on jäähtynyt leikkaa se neliöiksi.

Vegaaniliitto Facebookissa