Hamppupyörykät

Hamppupyörykät. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Hamppupyörykät

Annoksia: 
20 kpl

Kotimaisesta hampunsiemenestä voi loihtia kätevästi herkullisia hamppupyöryköitä.

Ainekset: 
  • 1 keskikokoinen kiinteämaltoinen peruna
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 4 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
  • 0,5 dl tahinikastiketta
  • 0,25 dl rypsiöljyä
  • 0,25 dl vettä
  • 2 tl sitruunamehutiivistettä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl cayennenpippuria tai jauhettua chiliä
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä pyöryköiden paistamiseen
Valmistus: 
  1. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
  2. Kuori valkosipulinkynnet.
  3. Hienonna perunaraaste, valkosipulinkynnet, persilja, hampunsiemenet, tahini, öljy, vesi ja sitruunamehutiiviste sauvasekoittimella.
  4. Lisää astiaan perunajauhot ja mausteet.
  5. Muotoile taikinasta kosteilla käsillä pyöryköitä ja paista ne pannulla keskilämmöllä reilussa öljyssä.
  6. Tarjoile hamppupyörykät couscousin kanssa tai pitaleipien täytteenä. Kastikkeeksi hamppupyöryköille sopivat esimerkiksi ketsuppi, tahinikastike, bbq-maustekastike tai salsakastike.
Lähde: 

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)

Vegaaniliitto Facebookissa