Hamppu-maa-artisokkasosekeitto

Ruokatyyppi: 

Pehmeä keitto on hyvää jäähtyneenäkin. Tarjoa leivän kera. Ellei kurpitsaa ole saatavilla, voi sen korvata porkkanoilla.

Ainekset: 
  • 600 g talvikurpitsaa
  • 300 g maa-artisokkia (n. 4 kpl)
  • 6 dl vettä
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • hieman lipstikkaa (1 tl)
  • n. 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä & 0,5 dl vettä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Valmistus: 
  1. Kuori talvikurpitsa ja maa-artisokat, paloittele. Keitä kypsiksi yhdessä inkiväärijauheen ja lipstikan ja suolan kanssa.
  2. Valmista keittämisen aikana hamppukerma: jauha hampunsiemenet ja vesi sauvasekoittimella.
  3. Kaada suurin osa keitinliemestä kippoon. Soseuta keitto. Lisää keitinliemi, hamppukerma ja rakuuna.
  4. Anna maustua hetki ennen tarjoilua. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Lähde: 

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Vegaaniliitto Facebookissa