Gratinoidut vihannekset

Tällä kuorrutteella gratinoidut vihannekset maistuvat herkullisilta.

Ainekset: 
  • 2,5 dl soija- tai kaurakermaa 
  • 1 dl rypsiöljyä 
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 5 rkl ravinnehiivahiutaleita
  • ripaus mustapippuria

Valmistus: 
  1. Sekoita kaikki ainekset vatkaamalla.
  2. Lusikoi kuorrute uunivuokaan kypsennettyjen vihannesten päälle. Kuorrutettavaksi sopii hyvin esimerkiksi keitetty tai höyrytetty kukka- tai parsakaali, juurekset tai vaikkapa perinteiset valkosipuliperunat. Juuresten makuun saat vaihtelua, jos keittämisen sijaan kypsennät ne uunissa grillaamalla. Voit myös sekoittaa vihannekset vaikkapa pinaatti-soijakermakastikkeeseen ennen kuorrutusta. Paista uunissa noin 15 minuuttia kunnes kuorrute on saanut kauniin ruskistuneen värin.  
  3. Kuorrute sopii hyvin myös täytettyjen vihannesten kuorruttamiseen: Koverra täytettäväksi tomaatti, kesäkurpitsa, herkkusieni tai paprika. Täytteeksi sopii vaikkapa moussakan soijarouhekastike sellaisenaan tai riisiin sekoitettuna. Lusikoi päälle kuorrutetta. Paista 180-asteisessa uunissa 10-25 minuuttia vihannesten koosta riippuen. 

Lähde: 

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)

Vegaaniliitto Facebookissa