Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Curry-soijasuikalekastike

Curry-soijasuikalekastike

RuokatyyppiKastikkeet, Padat, Pannuruoat
RuokavalioPähkinätön, Vehnätön

Ainekset

  • 100 g soijasuikaleita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl soijakastiketta
 
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 0,5 tl jeeraa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl sokeria
  • pala kaalia tai kiinankaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 0,5 munakoiso tai kesäkurpitsa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 rkl persiljaa tai korianteria

Valmistus

  1. Laita soijasuikaleet kattilaan liemikuution ja soijakastikkeen kanssa, peitä runsaalla vedellä. Keitä 15 minuuttia, ota pois liedeltä ja anna suikaleiden maustua liemessä hetki. Valuta ylimääräinen vesi pois.
  2. Kuullota pilkottua sipulia seesamöljyssä curryjauheen, jeeran, inkiväärin ja sokerin kanssa muutama minuutti.
  3. Lisää pilkotut kaalit ja porkkanat ja paista viitisen minuuttia.
  4. Lisää munakoiso ja paprika ja paista hetki.
  5. Lisää soijakastike ja kaurakerma ja keitä noin 10 minuuttia.
  6. Mausta persiljalla ja makusi mukaan suolalla.

Lähde

Vegaia 4/2007