Keitto

Vegekanakeitto. Kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi.

"Chickensoup" (kanakeitto vegetyyliin)

Ruokatyyppi: 

Pehmeä ja lämmittävä keitto pimeneviin iltoihin.

Ainekset: 
  • 10 keskikokoista perunaa
  • 1 l vettä
  • kaksi kourallista kuivia soijasuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa 
  • 2 dl maissia
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 tl currya
  • 1 tl persiljaa
  • 1 kasvisliemikuutio
Valmistus: 
  1. Keitä soijasuikaleet ohjeen mukaan. Viipaloi valmiita suikaleita hieman ohuemmiksi.
  2. Kuori ja pilko perunat pieniksi ja laita keittymään litraan vettä, jonka maustat kasvisliemikuutiolla.
  3. Ota toiselle levylle paistinpannu ja lorauta siihen öljyä. Paista suikaleet rapsakaksi ja lisää joukkoon sipuli. Lisää pannulle mausteet ja kaurakerma ja anna hautua miedolla lämmölle kymmenisen minuuttia.
  4. Pilko porkkanat ja lisää ne maissin kanssa perunoiden sekaan. Nyt voit lisätä suikalekermaseoksen myös perunoiden joukkoon. Anna sopan hautua vielä 15 minuuttia ja mausta suolalla jos tarpeen.
Lähde: 

Paula Heinonen, Pidempi korsi

Vegaaniliitto Facebookissa