Seitankyljykset

BBQ-seitankyljykset. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja, Jere Nieminen, Moreeni 2010.

Bbq-seitankyljykset

Annoksia: 
5 kpl
Ainekset: 
  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl hyvälaatuista grillauskastiketta, joka sisältää myös rasvaa
  • n. 2 dl vettä
  • vettä seitanin keittämiseen
  • rypsiöljyä seitanin paistamiseen
Valmistus: 
  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on kimmoisa.
  2. Leikkaa taikina noin 5 samankokoiseen kyljykseen. Tässä vaiheessa ennen keittämistä muotoile pihvit sopiviksi. Voit käyttää muotoiluun myös lihanuijaa.
  3. Keitä kyljyksiä noin 15 minuuttia. Huomaa, että kyljykset turpoavat keittäessä jonkin verran.
  4. Kaada keitinvesi pois ja valuta vesi pois kyljyksistä.
  5. Paista kyljyksiä keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä pari minuuttia molemmilta puolilta.
  6. Tarjoile seitankyljykset pippurivoin kera.
Lähde: 

Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Vegaaniliitto Facebookissa