Arabialainen torttu

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 1 dl mannasuurimoita (täysjyvä)
  • 1 dl vehnäjauhoja (hiivaleipäjauhotkin käyvät)
  • 2 rkl kurkumaa (antaa keltaisen värin)
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kasvimaitoa
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl raakaruokosokeria
  • pinnalle mantelilastuja
  • (seesamtahnaa l. tahinia)

Valmistus: 
  1. Sekoita mannasuurimot, jauhot, kurkuma ja leivinjauhe hyvin. Lisää muut aineet ja sekoita. Leivitä uunipellille ympyräksi (ø 40 cm). Koristele manteleilla. Jos käytät tahinia, laita se ensin ja sitten mantelit. Paista 175 °C:ssa noin 30 minuuttia.
  2. Anna jäähtyä ennen paloittelua.

Vegaaniliitto Facebookissa