Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Aleksanterit

Aleksanterit

RuokatyyppiJälkiruoat
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

  • 300 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • täytteeksi vadelmahilloa
  • kuorrutukseen tomusokeria ja mansikka- tai puolukkamehua

Valmistus

  1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä hetken pehmennyt margariini. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Taputtele taikina leivinpaperin päälle (yksi uunipellillinen). Paista 200 °C:ssa vain sen verran, että taikinalevy saa hiukan väriä.
  2. Leikkaa jäähtynyt levy kahtia ja laita vadelmahilloa levyjen väliin. Tee tomusokerista vaaleanpunainen kuorrute esimerkiksi punaisella mehulla. Paloittele pienehköiksi leivoksiksi.